En ø i udvikling

Ærø har 6.000 indbyggere med hver sin historie og relation til øen. Nogle er lige kommet til, og andre har trådt deres barneskridt i de små brostensbelagte gader. Til fælles er den tilknytning vi alle oplever - til det sted hvor vi bor. Det ejerskab vi føler for at udvikle det lille samfund og ikke mindst ønsket om at gøre det sammen, og være en del af fællesskabet, der er så kendetegnende for øen. De små samfund gemmer på ildsjæle, der med glød i øjnene altid er i gang med at finde på og skabe.

naturen

Rammen om det hele er naturen. Naturen er lige dér, hele vejen rundt. Den viser os både det rolige, det skønne, det levende og det voldsomme. Naturen er fyldt med indtryk, farver og energi, som bliver en uundværlig del af livet og et privilegium, som man aldrig kommer til at tage for givet.

Havet

Færgeturen over sundet afskærer os fra det liv vi havde vænnet os til, hvor et fast blik på målet langt fremme, afskar os fra at bemærke de muligheder, der viste sig lige ved siden af vores vej. En tur der tager lige præcis den tid der skal til, for at det levende hav, der omgiver dig, får dig til at mærke, hvordan tilstedeværelsen giver tid og plads til at være.

øen og historien

Ærø tilbyder oplevelser til alle - hvad enten man vil finde de steder hvor skønheden har gjort de gamle smukke huse, havnene og udsigten til populære samlingssteder, eller om man tager en afstikker, sætter sig ned og lytter til de lokale, oplever gæstfriheden og lysten til at dele. Høre de medrivende historier og om levet liv, drømme og skæbner og om den stålsathed, som gennem tiderne har været så afgørende for den lille ø. Der nu kommer til udtryk i de historier, som de gamle skibe, de smukke bygninger og stolte moler gemmer på, og som også ses tydeligt i øjnene, på dem, der beretter dem.

Oplev livet på Ærø

Ærø er en helt særlig ø. Vi er taknemmelige for at den er rammen for vores liv, og vi er glade for at byde dig velkommen og vise dig vores vej ind i det lille samfund og vores lille bid af den underskønne natur. Vi kommer gerne med gode råd og anbefalinger, og vi overlader det også gerne til dig selv at gå på opdagelse.